Preloader image
Ta kontakt Close

SELGER

Inge Andreassen

906 49 865

inge@solhytten.no

MELD DIN INTERESSE

Dokumenter Close

Smølåsen Hyttegrend

Hytter i ett med naturen!


Smølåsen Hyttegrend kalles gjerne ”Det naturlige Sirdal”. Solhytten har vært
pådriver og sterkt delaktig i å utvikle Smølåsen til det mest naturlige
hytteområdet gjennom Sirdals lange historie som fritidsdestinasjon.
Smølåsen handler om kvalitet. Hyttene er tegnet med tanke på praktiske
løsninger, solid kvalitet som holder og arkitektur som i høyest mulig
grad glir inn i landskapet.

Sted: Fidjeland

Smølåsen – trinn 2 utsolgt.

Trinn 3 i Smølåsen er under prosjektering.

Godt hytteliv handler om respekt. Respekt for naturen vi befinner oss i, respekt for kulturlandskapet og respekt for hverandre. Alle som har hytte her oppe, er her for å slappe av i fred og ro. Dette er nok ikke stedet for bråkete ”after-ski”. Heller stedet for kakaoen etter skituren. Smølåsen er rett og slett stedet for dem som husker å lukke grinda etter seg.

Men det er ikke bare snø og vintersport som trekker folk til Smølåsen. Fjellet er minst like fint på sommeren og høsten. Fisketurer, bading i bekker og kulper etter lange fjellturer, terrengsykling, bærsanking og høstens farger tar pusten fra de fleste. Naturen på høyfjellet er en nytelse. På regnfulle dager, trekker mange til bassenget på Høyfjellshotellet, en svært populær aktivitet blant de små. Og for de som bare vil lese en bok i fred og ro, er området bilfritt og stille. På vinterstid må biler parkere et lite stykke unna hyttene. Er du heldig, kan du på en stille morgen se både elg, villrein, ørn, tiur og rype.

Nedenfor Smølåsen ligger det flotte Fidjelandsvatnet. Her finnes småørret som kanskje aller best biter på spinner eller liten sluk, men også på mark eller flue. Spinnere er gode ørretfangere, og i bekkekulper, elver og vann har mang en fisk tatt spinneren som god fisk. Fisker du i vann som er overbefolket av små ørret eller relativt små ørret bør du velge spinner fremfor sluk. For virkelig små ørret kan slukvekter helt ned i to gram brukes med lett haspelutstyr.

Beliggenhet

Smølåsen Hyttegrend, Fidjeland, 4443 Tjørhom

Adkomst/tomteforhold

Kjøretid fra Sandnes er ca. en time og et kvarter. Ta til venstre når du kommer til GP-en i Sirdal. Følg hovedveien til avkjørsel rett før Fidjeland Skitrekk, og ta av til høyre ved Smølåsen Hyttegrend-skiltet. Kjør oppover privat-vei og hold til høyre. Følg veien oppover til felles parkering på vinterstid, eller fortsett lengre opp og mot venstre på sommerstid. Tomtene ligger på andre siden av den store grønne ”plenen”.

Hyttene i delfeltet ligger i flatt eller lett skrånende terreng som vender i retning Grubbå, og delvis mot Fidjeland, noe som gjør at du kan få en fantastisk utsikt mot fjellformasjoner. Vinterstid brøytes veien opp til felles parkering.

Kommune: Sirdal

Fasiliteter

Alpinanlegg //  Golfbane //  Offentlig vann/kloakk //  Peis/Ildsted //  Utsikt //  Fiskemulighet //  Innlagt strøm //  Innlagt vann //  Turterreng