Preloader image
Ta kontakt Close

SELGER

Inge Andreassen

906 49 865

inge@solhytten.no

MELD DIN INTERESSE

Dokumenter Close

Smølåsen Hyttegrend

Hytter i ett med naturen!


Smølåsen Hyttegrend kalles gjerne ”Det naturlige Sirdal”. Solhytten har vært
pådriver og sterkt delaktig i å utvikle Smølåsen til det mest naturlige
hytteområdet gjennom Sirdals lange historie som fritidsdestinasjon.
Smølåsen handler om kvalitet. Hyttene er tegnet med tanke på praktiske
løsninger, solid kvalitet som holder og arkitektur som i høyest mulig
grad glir inn i landskapet.

Sted: Fidjeland, Sirdal | BRA: 127 – 148 | Antall soverom: 3 – 5 | Pris fra kr 4 795 000,-

Om prosjektet

Nå skal vi bygge hyttemodellene Fjellstøl, Solkrok og den nye modellen Sirikrok i Smølåsen. Kjøp hytte nå, og flytt inn allerede til jul!

Vi ser at de som allerede har skaffet seg hytte her er flinke til å utnytte områdets kvaliteter året rundt. Det er til og med egne turlag som tar seg ut sammen. Men! Du må ikke være treningsfanatiker for å ha hytte i Smølåsen. Du skal bare like det å komme deg bort fra byen og nyte stillheten og den rene luften her oppe. Hytter i et unikt turområde!

Smølåsen ligger sentralt i Øvre Sirdal med fantastisk turterreng sommer og vinter. Få meter fra oppmerkede løyper og like ved inngangen til Finnstølløypa. Dessuten er det kort vei til skitrekket på Fidjeland og hotellet med alle sine fasiliteter.

Men det er ikke bare snø og vintersport som trekker folk til Smølåsen. Fjellet er minst like fint på sommeren og høsten. Fisketurer, bading i bekker og kulper etter lange fjellturer, terrengsykling, bærsanking og høstens farger tar pusten fra de fleste. Naturen på høyfjellet er en nytelse. På regnfulle dager, trekker mange til bassenget på Høyfjellshotellet, en svært populær aktivitet blant de små. Og for de som bare vil lese en bok i fred og ro, er området bilfritt og stille. På vinterstid må biler parkere et lite stykke unna hyttene. Er du heldig, kan du på en stille morgen se både elg, villrein, ørn, tiur og rype.

Nedenfor Smølåsen ligger det flotte Fidjelandsvatnet. Her finnes småørret som kanskje aller best biter på spinner eller liten sluk, men også på mark eller flue. Spinnere er gode ørretfangere, og i bekkekulper, elver og vann har mang en fisk tatt spinneren som god fisk. Fisker du i vann som er overbefolket av små ørret eller relativt små ørret bør du velge spinner fremfor sluk. For virkelig små ørret kan slukvekter helt ned i to gram brukes med lett haspelutstyr.

 

Visning

Vi er tilgjengelige for visning i Sirdal. Ta kontakt med Inge Andreassen for å avtale tid.

Hyttemodellene

Fjellstøl med loft – bygges på tomt 86
Link til Finn-annonse
Et viktig krav til hyttene i Smølåsen er at de skal falle naturlig inn i landskapet og terrenget. Dessuten har vi lagt vekt på å skape gode fellesrom inne. Fjellstøl har et bruksareal på 148 m2. Alle hyttene leveres med god bodplass og romslige planløsninger. Rundt hyttene er det gode muligheter for å lage terrasser og lune uteplasser.

Sirikrok – bygges på tomt 49, 58, 59 og 62 (49, 59 og 62 er solgt)
Link til Finn-annonse
Hyttetypen Sirikrok har et bruksareal på 127 m2 og har alle rom på ett plan. Med 4 soverom, en stue som kan gjøres om til gjesterom og andre praktiske løsninger, er hytten ypperlig for store og små. Skistallen gjør det enkelt å oppbevare alles utstyr, og badstuen gjør det fantastisk deilig å komme hjem etter en lang og god tur i den vakre naturen som er Smølåsens varemerke.

Solkrok – bygges på tomt 51 og 52 (Utsolgt)
Link til Finn-annonse
Solkrok har et bruksareal på 138 m2 inkludert et loft som måler 29 m2 – et perfekt sted å plassere overnattingsgjester. Det er lagt vekt på praktiske løsninger i hele hytta. Her kan du for eksempel henge skiene i den utvendige boden, for så å plassere skoene i vaskerommet, før du kan gå og varme deg i badstuen. Det er også lagt opp til en romslig stue- og kjøkkenløsning hvor hele familien kan hygge seg sammen.

Beliggenhet

Smølåsen Hyttegrend, Fidjeland, 4443 Tjørhom

Adkomst/tomteforhold

Kjøretid fra Sandnes er ca. en time og et kvarter. Ta til venstre når du kommer til GP-en i Sirdal. Følg hovedveien til avkjørsel rett før Fidjeland Skitrekk, og ta av til høyre ved Smølåsen Hyttegrend-skiltet. Kjør oppover privat-vei og hold til høyre. Følg veien oppover til felles parkering på vinterstid, eller fortsett lengre opp og mot venstre på sommerstid. Tomtene ligger på andre siden av den store grønne ”plenen”.

Hyttene i delfeltet ligger i flatt eller lett skrånende terreng som vender i retning Grubbå, og delvis mot Fidjeland, noe som gjør at du kan få en fantastisk utsikt mot fjellformasjoner. Vinterstid brøytes veien opp til felles parkering.

Kommune: Sirdal

Fasiliteter

Alpinanlegg //  Golfbane //  Offentlig vann/kloakk //  Peis/Ildsted //  Utsikt //  Fiskemulighet //  Innlagt strøm //  Innlagt vann //  Turterreng